home projekten produkties theater info enzo  
 

- burg & mous
- het lab
- flat

 

 

het lab

MAKTUB - het staat geschreven

 
Verhalend belevings- en lokatietheater.
 
 Een voorstelling over dromen, moed en tekens en de zoektocht van een herdersjongen naar zijn eigen legende.
Laat je meevoeren door het verhaal vol symboliek, oosterse live muziek en mystieke personages.
MAKTUB is gebaseerd op het boek ‘de Alchemist’ van Paulo Coelho. Dit boek is een symbolische vertelling over onze innerlijke zoektocht naar de eigen legende.

  Zaterdag 17 september om 13 en 15 uur
Kootwijkerzand
Entree: € 7,50
 
 Reserveer HIER (reserveren verplicht)
Reserveren kan helaas alleen via PC en niet via mobiel of tablet.

MAKTUB wordt gespeeld door theatergroep het Lab van Theaterwerkplaats de Smederij.
Reeds 10 jaar maakt het Lab voorstellingen waarbij experiment, verbeelding, beweging, geluid en lokatie aan elkaar gesmeed worden tot een unieke beleving. 

Muziek: Esther van der Geer 

 

 

Theatergroep Het Lab is in 2005 in het leven geroepen door Martine Jongenburger. Als kersvers afgestudeerde theatermaker wilde zij een situatie creëren waarin zij haar creativiteit en vaardigheden kon onderzoeken en ontwikkelen. Martine ontwikkelde zich tot een theatermaakster met een geheel eigen stijl. De spelers ontwikkelden zich tot semiprofessionele acteurs met een fysieke en energieke speelstijl. 

Fysiek spel, lokatie, experiment en improvisatie zijn de hoofdbestanddelen van de repetities. Met een vijftal spelers experimenteren we er lustig op los. Niet zwammen maar doen. Zien en ervaren hoe het werkt wanneer je tekst, verbeelding, beweging, geluid en lokatie bij elkaar gaat brengen... of juist niet. Wanneer hakt het (wat?) erin, en wanneer pruim je het niet meer. Voor spelers (en publiek:) met lef!
 
De voorstellingen kunnen getypeerd worden met woorden als absurd, montage-, lokatie- en ervaringstheater.  Hoewel de thematiek hout snijdt, zijn de voorstellingen luchtig en humoristisch.   
 
 

 

 

  

 

 

 

Copyright 2004-2009 Theaterwerkplaats de Smederij / Ontwikkeling de Ville internet