home projekten produkties theater info enzo  
 

- Theateratelier Apeldoorn
- Theaterprojekten in Jeugdinstellingen
- Community Art

 

 

Community Art

 BIG UP ! 

Van 1 maart t/m 26 juni 2011 vond er in Nijmegen-Lindenholt een bijzonder kunstproject plaats: Big Up!
 Theatermaker Martine Jongenburger en beeldend kunstenaar Françoise Braun waren de bevlogen kunstenaars die dit project, samen met de bewoners, vorm gaven.
 
Thema van het project was DE KRACHT VAN HET COMPLIMENT . Want een compliment doet ieder mens goed. Wie een compliment ontvangt voelt zich gewaardeerd. En een gewaardeerd mens voelt zich krachtig. Die mens weet dat hij/zij er zijn mag en een verschil maakt in zijn (kleine) wereld. 
 
Door middel van diverse akties en kunstobjecten nodigden we mensen uit een compliment te geven, te ontvangen of te bestellen voor iemand anders. Op allerlei ludieke manieren werden de complimenten uitgedeeld: d.m.v. een privé-applaus in het Oplaadstation, een ansichtkaart als Persoonlijke Note, een poster geschreven in de Studio van het Woord, een aubade gebracht door de Complimenten Koerier of een complimentenboost in het Klein Complimenten Theater. 
 
 
 Al met al werd het een bijzonder project met veel intense en ontroerende momenten. Het werd een opeenstapeling van bijzondere verhalen over vriendschap, inzet, zorg en liefde. In tegenstelling tot wat het journaal ons laat zien, zagen wij de wereld van haar beste kant. Wat ons betreft was dat niet voor de laatste keer... 
 
Links:
 
 
 

 

Copyright 2004-2009 Theaterwerkplaats de Smederij / Ontwikkeling de Ville internet